Ohjelmisto 2022

Barkerin uudet, avarat ja valoisat tilat vanhassa Kivipainon rakennuksessa avautuvat ensimmäisen kerran 29.9. Tila ei tuolloin ole vielä kauttaaltaan valmis, mutta mahdollistaa jo ensimmäisen tanssiproduktion esittämisen.Elina-Hauta-ahon ja Eero Savelan

Mysteerio Animus

saa ensi-iltansa 29.9 klo 19. Muut esitykset ovat 30.9 klo 19 ja 1.10 klo 15.

Liput: 23 / 10 €. Lippuvaraukset: liput(at)barkerteatteri.fi

Mysteerio Animus -teos pureutuu ihmisen henkisyyteenTanssitaiteilija Elina Hauta-ahon ja muusikko Eero Savelan yhteistyöteos Mysteerio Animus saa ensi-iltansa uudella Barkerin näyttämöllä vanhan Kivipainon neljännessä kerroksessaTurussa 29.9. - 1.10.2022. Mysteerio Animus on taiteilijapariskunnan toinen yhteistyössä tehty esitys. Hauta-aho ja Savela kuvaavat uutta esitystään mielikuvittelun syvähautomoksi. Se tunnustelee ihmistä eläimenä, jolla on taipumus herkistyä henkisiin kokemuksiin.


Teoksen kokonaissuunnittelusta ja esiintymisestä vastaavat Hauta-aho ja Savela aloittivat teoksen työstämisen kesällä 2021 residenssissä Kajaanissa Routa Companyn vieraana, jonka jälkeen työryhmän kiinteäksi osaksi liittyi puku- ja tilasuunnittelija Susanna Suurla. Routa Companyn taiteellinen johtaja Jouni Järvenpää toimii teoksen konsultoivana koreografina. Ennen Barkerin esityksiä Turussa, teoksesta esitetään ennakko VanDance-festivaalilla Vantaalla.


Mysteerio Animus -teos kurkottaa kohti tuntematonta meissä ihmisolennoissa ja tässä maailmankaikkeudessa. Teoksessa kuljetaan mielikuvittelun kautta kohden tajunnavirtamaista omalakista tilaa, jossa kaikki voi olla totta ja mysteeriä. Työryhmä on tutkinut teosta tehdessään ihmisen henkisiä maailmankatsomuksia kautta aikain, myyttisiä voimahahmoja, surrealismia, esoteriaa ja omia kokemuksiaan suhteessa aiheeseen. Mysteerio Animus inspiroituu niistä kehollista, tilallista ja äänellistä mielikuvittelua seuraillen. Esitys rakentuu liikkeen, äänen ja videoprojisoinnin kudelmana.


Taiteellista työtä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Samuel Huberin Taidesäätiö.

BARKERIN MUUTTO KIVIPAINOON  2022

Barkerin viimeiset muuttopäivät ovat onnistuneesti ohi. Kiitos isolle joukolle talkooväkeä!

Kaikki tavarat ja tekniikka odottavat nyt väliaikaisessa varastotilassa tulevaa siirtymistään Barkerin uusin tiloihin Kivipainoon Turun keskustaan. Kivipainossa tehdään parhaillaan muutostöitä jonka takia muutto tiloihin on mahdollista aikaisintaan loppukeväällä.Kuvat Reino Koivula

BE THE OCEAN

ensi-ilta 5.2 klo 19
Toinen esitys 6.2 klo19

Valtameri.

Be the Ocean on upotus sen näkymättömän pinnan alle,
tuntu veden tiheydestä.
Maisema, jossa vedenalaisnäön vääristämät kehot,
loppumaton liike ja maatuva aines synnyttävät uutta elämää.

Tanssi: Jonna Eiskonen, Eliisa Erävalo ja Kati Korosuo
Koreografia: Maija Nurmio
Valosuunnittelu: Olivia Pohjola
Äänisuunnittelu: Miikka Ahlman

Tuotanto: Maija Nurmio, Barker-teatteri, Mad House Helsinki
Teosta ovat tukeneet Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto

KIERTO

Ensi-ilta  Barker-teatterissa ti 22.2.2022 klo 19:00.
Muut esitykset ovat to 24.2. klo 19:00, pe 25.2. klo 19:00, la 26.2. klo 19:00  ja su 27.2. klo 15:00.

Koreografia, konsepti ja ohjaus | Ismo-Pekka Heikinheimo  
Tanssi | Tanja Illukka, Minja Mertanen, Minttu Pietilä ja Helena Ratinen
Musiikki | Jouko Kyhälä
Puvustus | Sami Korhonen
Lavastus | Simon le Roux
Valosuunnittelu | Pekka Pitkänen

Liput: 22 / 10 €
Lippuvaraukset: liput(at)barkerteatteri.fi


Kuvassa tanssijat Tanja Illukka ja Minttu Pietilä
Kuva Ismo-Pekka Heikinheimo

Ismo Dance Company aloitti marraskuussa uuden ryhmäteoksen harjoitukset. Teos on yhteistuotanto Barker-teatterin kanssa. Koreografiassa "Kierto" esiintyy kaksi nykytanssijaa ja kaksi butoh-tanssijaa. Tästä jännittävästä tanssitaiteiden yhdistelmästä koreografi Ismo-Pekka Heikinheimo etsii ajallisuuden merkitystä elämän kierrossa.
Ihmiskehossa tapahtuu monenlaista kiertoa niin elintoimintoja ylläpitävissä järjestelmissä kuin päivittäin tekemissämme liikkeissä. Koreografisesti on mahdollista keksiä loppumaton variaatio kiertävien liikkeiden yhdistelmistä. Kierto liikkeenä on elinehto ihmiselle.
Käsite elonpyörä kuvaa sekä ihmisen että muun luonnon syntymisiä ja kuolemia, elämän kiertoa. Maapallo kiertää sekä aurinkoa että oman akselinsa ympäri. Aurinko nousee ja laskee. Pimeys muuttuu valoksi päivän kierrossa. Vesi kiertää maapallolla ylös haihtuen ja jälleen alas sataen. Yhdessä jakamamme ilmakehän ilma kiertää.