Harjoitussali

Barker-teatteri on avannut uuden studiotilan jo olemassa olevien esitystilojensa yhteyteen. Esittävän taiteen vapaan kentän käytössä on nyt lähes 250m2 uutta harjoitustilaa. Lisäksi tila on avoimesti vuokrattavissa myös muunlaiseen käyttöön, kuten kokous-, juhla- tai opetustilaksi.Vuoden 2012 residenssitaiteilija Laura Koistinen (Vesterinen) Barker-teatterin harjoitussalissa.
© Kuva: Saku Koistinen

Uusi harjoitustila sijaitsee Barker-teatterin neljännessä kerroksessa, vanhassa Barkerin kutomorakennuksessa Turun Raunistulassa.

Uusi harjoitustila 21m x 9m
Lattia on kolmeen kertaan ristiinkoolattu joustolattia jonka pinta on ympäripontattua suomalaista mäntylautaa.Studio-, harjoitussali sijaitsee neljännessä kerroksessa Barkerin vanhassa kutomorakennuksessa.

Tilan vihki käyttöön virallisesti tanssitaiteen akateemikko Marjo Kuusela, joka luonnehti tilaa erinomaiseksi taiteen tekijöille. Hän muistutti, että vanhat tehdaskiinteistöt ovat ympäri maailmaa yleisesti taiteen tekijöiden käytössä. Sen sijaan, että taiteen tekijöille osoitetaan palloiluhalleja ja muita epäsopivia tiloja, soveltuvat tämän kaltaiset tilat aidosti taiteen tekemiseen. Barker-teatterin perustajajäsen ja tanssitaiteilija Nina Renvall totesi tilan olevan erinomainen esittävälle taiteelle, sillä se on avara ja helposti muunneltavissa oleva. Tila soveltuu hyvin monenlaisten tekijöiden tarpeisiin. Tila onkin herättänyt runsaasti kiinnostusta ja kiitosta. Lauantaina 10.10.2009 pidettyihin avajaisiin kerääntyi satakunta ihmistä tutustumaan siihen.Uuden tilan myötä Barker-teatteri kykenee yhä paremmin vastaamaan vapaan kentän harjoitus- ja esitystilojen kysyntään.